Hold dig til lystfiskeri – det er sikrest!

posted by Jeppe 17. november 2016 0 comments

Jeg burde have holdt mig til lystfiskeri eller en anden stille hobby, men drømmen om en professionel fodboldkarriere i en alder af 32 fik mig på andre tanker.

Det hele startede vist her …

Fodbolddrømme

Fodbolddrømme

15. okt. 2013 på Valby Idrætspark under en kamp mod Johnny Bravos Disciple i en del af Københavns Firma Sports 7-mands fodboldturnering. Der er spillet par minutter og jeg hopper op for at cleare en bold, men lander helt forkert med al min vægt på mit højre ben. Især mit knæ får et slag.

Jeg lander i smertehelvede og kan ikke gå eller støtte på mit ben de første par sekunder efter. Det hele snurrer og jeg jeg frygter det værste. Med hjælp fra med- og modspillere får jeg humpet ud på sidelinjen, hvor jeg sidder i 5-10 minutter med et kold håndklæde på knæet.

Det lykkedes mig efter noget tid at komme på benene igen og jeg får, på mirakuløs vis, sat mig på en cykel og cykler hjem i bad. Dagen efter går jeg forbi Matas og køber et knæbind. Det gjorde jo stadigvæk ondt.

Nå … tiden går og mit knæ kommer langsomt, men usikkert, til hægterne. Det er dog pudsigt at hver gang jeg forsøger mig idræt, hvor der kræves hurtige retningsskift, så fejler mit ben og knæet vrider og jeg går med hævet knæ i op til 14 dage.

Det kan ikke være rigtigt, tænker jeg. Måske jeg skulle prøve at kontakte min læge.

2015 tidslinje

17/7 vrider jeg om på mit knæ (igen) ved rundbold til en familiekomsammen.

21/7 får jeg en henvisning til en MR-skanning.

18/8 første konsultation hos fysioterapeut, der uden meget andet end en balancetest forsikrere mig om at mit forrestekorsbånd er beskadiget, højst sandsynligt revet over.

8/9 bliver jeg MR-skannet på Hvidovre hospital.

23/9 får jeg svar fra lægehuset: Hej Jeppe Så kom MR svaret på dit hø knæ endelig. Det ser ikke for godt ud. De beskriver en gennemgående flaplæsion i bagdelen af den mediale ( ind mod venstre knæ) menisk + mistanke om at dit forreste korsbånd er revet helt over. Foreslår at du bestiller en lægetid, så der kan blive lagt en plan nu for hvad der nu skal ske.

22/10 tager jeg på Bispebjerg Hospital til indledende møde på Ortopædkirurgisk Ambulatorium.

13/11 får jeg foretaget en rekonstruktion af forreste korsbånd og indre mediale menisk, hvilket ender med at se ca. sådan her ud.

Fin indpakning.

Fin indpakning.

Og sådan her, når bandagen er taget af.

Knæet ligner nu en mærkelig sur smiley.

Knæet ligner nu en mærkelig sur smiley.

2016

14/4 starter jeg genoptræningsforløb hos Fysisk Form på Vesterbro.

———————————————–

Status i dag. Det går fremad. Jeg skal i gang med træning igen. Jeg er mærket af mit knæ hver eneste dag – i større eller mindre grad.

Jeg har altid rynket lidt på næsen og tænkt at det med “svie og smerte” var en underlig del, når der skulle beskrives eller godtgøres i forhold til forsikring og en aktiv hverdag, men nu forstår jeg det fuldt ud. Der går ikke en eneste dag, hvor jeg ikke bliver mindet om at mit knæ ikke er der hvor det har været. Der går ikke en dag, hvor det ikke gør en smule ondt eller bare er irriterende ikke at være 100% der hvor man ønsker at være.

I skrivende stund afventer jeg min sag hos forsikringsselskabet, så jeg ved om jeg i det mindste for en sum penge at forsøde tilværelsen med.

Tak fordi du læste med =)

Måske også noget for dig ...

Leave a Comment