Filmanmeldelse: Logan

posted by Jeppe 5. marts 2017 0 comments

Die Hard møder Taken … næsten!

Jeg er klart partisk, da jeg er kæmpe fan af Wolverine, men de seneste to stand alone Wolverine film var mildest talt skuffende. Derfor var mine forventninger ikke tårnhøje til Logan. Filmen skuffede dog ikke, tværtimod.

Skøn street art i København.

Skøn street art i København.

SPOILERS AHEAD!

Året er 2029 og stort set alle mutanter er udryddet. Logan lever et afdanket liv som chauffør tæt på den mexicanske grænse. Han tager sig i al hemmelighed af en gammel Charles Xavier sammen med mutanten Caliban.

Han bliver opsøgt af en mexicansk sygeplejerske, der beder om hjælp, men han vender hende ryggen. Der er problemer nok i hans liv. Charles reagerer dog og kan mærke, at der er nye mutanter på jorden.

Logan ender med at hjælpe den mexicanske sygeplejerske med at fragte den unge pige Laura til den canadiske grænse med en hemmelig militærgruppe lige i hælene.

Herfra er det en kamp mod tiden, da både Charles Xavier og Logan er døende.

Filmen er brutal og meget voldelig, så er det sagt. Det er blandt de dystreste og mørkeste Marvel film, men endelig får vi den utæmmede Wolverine, vi fortjener.

+ Historien fungerer uden storslåede kæmpekampe, hvor hele byer lægges øde. Kampene er meget up close and personal.
+ Dafne Keen som X-23 og Boyd Holbrook som Donald Pierce, fungerer begge to sindssyg godt i deres roller.
+ Hugh Jackman som Logan og Patrick Stewart som Charles Xavier, formår at gøre tegneserieuniverset vedkommende og realistisk.
+ For en westernfan som mig, er det fedt med klare referencer til den form for old school helt, der er helt for “pengenes skyld”, men ender med at gøre det af personlige årsager. En antihelt med et hjerte af guld.
+ Logan får lov endelig at gå berserk og vise arrigskab.

– Filmens “skurk” er desværre en fesen en af slagsen og trækker en hel karakter fra min samlede vurdering. Havde de haft Liev Schreiber tilbage i rollen som Sabretoth ville den nok have rangeret på min all-time favourite liste over film.
– Far/datter øjeblikket til sidst i filmen gør heller intet godt for helhedsindtrykket, synes jeg.

Jeg giver film 8/10 kløer og takker Hugh Jackman får sin udgave af den iltre canadier.

Måske også noget for dig ...

Leave a Comment